096 430-58-18
097 474-23-74

Кошик замовлень: поки порожній.

В списку поки нічого немає.

Додавайте сюди товари, натискаючи в переліку кнопку зі значком

Харчова цінність баранини

Які ж корисні властивості баранини для організму?

Головним аргументом на захист баранячого м’яса служить його виняткова користь. Тут і вітаміни, і кальцій у великій кількості, і калій, і натрій, і йод. А ще лецитин – речовина, яка нормалізує обмін холестерину і перешкоджає розвитку атеросклерозу. Це при тому, що холестерину в баранячому жирі в 2,5 рази менше, ніж в яловичому, і в 4 рази менше, ніж у свинячому. Тільки майте на увазі, що найбільш цінним і корисним є м’ясо молодих (до 18 місяців) кастрованих баранів або молодих овець. 

Але знати корисні властивості баранини, потрібно вміти її правильно приготувати. При обробці обов’язково видаліть неїстівну плівку і зріжте зовнішній жир, інакше  він «закупорить» м’ясо та перешкоджатиме теплообміну. Не забувайте, що смак баранини дуже добре підкреслюють маринади і соуси. Маринадом може послугувати олія з травами і спеціями, йогурт з каррі або нарізані дрібно овочі, наприклад, цибуля і селера. З соусів безпомилковим варіантом буде томатний, обов’язково з додаванням цибулі і зелені. У будь-якому випадку завжди вдалим виходить поєднання «баранина – зелень». Ідеально підійде кінза, доречні будуть петрушка, тархун і базилік. Щоб страви з баранини краще засвоювалися, запивайте їх гарячим чаєм, наслідуючи приклад казахів, які їдять баранину навіть в сильну спеку, але ніколи не відчувають важкості у шлунку.