096 430-58-18
097 474-23-74

Кошик замовлень: поки порожній.

В списку поки нічого немає.

Додавайте сюди товари, натискаючи в переліку кнопку зі значком

Козинне молоко

Коза - дивовижна домашня тварина. У житті людини вона займає особливе місце. Недарма у минулому, на Новий рік , поздоровляючи господарів, «ряжені» водили із собою козу, як символ добра і щастя ( звідси й вираз «козу водити»).

За японською символікою фігурок нецке, коза - символ ніжності, м’якості й чутливості. Учені припускають, що одними з перших тварин, яких нашим пращурам пощастило приручити, були кози, про що свідчать наскальні зображення, які належать до кам’яного віку.

Поза всяким сумнівом, козяче молоко, є найціннішим продуктом харчування людини. Таким його робить високий вміст білків: альбуміну і казеїну, та глюкози і лактози (молочний цукор). В його склад входять важливі мінеральні солі: кальцію, фосфору, кобальту.

Висока поживність козячого молока зумовлена не тільки добрим амінокислотним складом, а й високим вмістом вітамінів А, В, С і Д. В козячому молоці міститься вітаміну А більше на 50-200% ніж в коров’ячому, вітаміну В1 - на 50% , В2 – на 80%.

Коза ефективніше, ніж корова, перетворює каротин кормів на вітамін А, що дуже важливо для годівлі немовлят, щитоподібна залоза яких недостатньо розвинена, а саме вона й визначає ступінь перетворення каротину на вітамін А та відповідає за його засвоюваність.

Проте, основною перевагою перед коровячим молоком є те, що жирові кульки в козячому молоці менше за розміром та знаходяться в дисперсному стані – поширені по всій масі молока, за рахунок чого легко всмоктуються стінками кишківника.

За своїм складом козяче молоко подібне до жіночого. Багаторічні дані показують, що при його застосуванні діти, які з різних причин залишились без материнського молока, добре розвивалися та росли здоровими і міцними.

Крім поживних, козяче молоко має й лікувальні властивості. Перед козячим молоком відступає така хвороба нашого часу, як алергія. Козячим молоком лікують людей з такою недугою, як базедова хвороба (зоб). Властивості козячого молока дають можливість використовувати його за підвищеної кислотності шлунка.

Цілюще молоко допомагає ефективно лікувати й такі захворювання, як бронхіт і бронхіальна астма, виразка шлунку, порушення обміну речовин, захворювання печінки й жовчного міхура, знімає нервове напруження. Підвищений вміст кальцію корисний для хворих, які страждають на артрит.

Кози ніколи не хворіють на туберкульоз, тому свіже молоко не становить загрози для здоров’я людини.

На жаль, мало людей розуміють справжню цінність козячого молока. Навіть ті, хто визнає його поживні та лікувальні властивості, вважають, що за смаковими якостями воно поступається коров’ячому. Проте, за відповідного раціону годівлі й належних санітарних умов утримання кіз, їхнє молоко за смаковими якостями не поступається коров’ячому.

Козяче молоко використовують як незбираним, тік і для приготування з нього різних сортів сиру: бринзи, Рокфору швейцарського та інших сортів, а також масла та молочно - кислих продуктів харчування.

У європейських країнах частка козячого молока становить близько 30% у загальному виробництві молока, а в арабських вона досягає 50,0-58,0 %. Особливо інтенсивно розвивається козівництво у Франції. В цій країні існують окремі ферми і кооперативи з виробництва та переробки козячого молока.

Оскільки молода козлятина за смаковими якостями не має аналогів, а за поживністю й корисністю не поступається баранині та набагато перевищує яловичину та свинину, у багатьох країнах Африки та Азії розводять кіз тільки для отримання делікатесного м’яса.
Коза не хворіє на туберкульоз, а значить, немає небезпеки при споживанні сирого молока. Побутує думка про неприємний запах, який супроводжує цей продукт. Все залежить від утримання - якщо тварина міститься в чистоті, то і запаху не буде.
  Його використовуютьють для лікування простудних і легеневих захворювань. Рятуються ним від гепатиту, виразки шлунку, астми тощо. У козиному молоці багато вітамінів В, В2, С і А. При лікуванні бронхіту воно також незамінне: на 1 склянку гарячого молока додати 1 ч. л. меду, 1 ч. л. козиного жиру, 1 ст. л. цукру і випити перед сном. Курс лікування – 2–3 тижні. Дітям норму зменшити.
Лікувальні властивості козиного молока     

  • Воно  корисне для людей, у котрих білки коров'ячого молока викликають алергію.
  •  Молоко і сир добре відновлюють сили після стресів і фізичних навантажень. Це важливо для ослаблених людей.
  • Кальцій і вітамін D, що містяться в козиному молоці, укріплюють кісткову тканину. Тому козине молоко і козиний сир рекомендується включати до раціону пацієнтів, які перенесли переломи.
  • Козине молоко підходить для вагітних жінок. Воно задовольняє підвищену потребу в кальції.
  • Молоко прекрасно підходить для розвантажувальних днів. Вживаючи в такі дні тільки козине молоко, жінки зможуть швидко і без проблем розлучитися із зайвими кілограмами, накопиченими за час вагітності.
  • У кисломолочних продуктах з козиного молока і козиному сирі присутні речовини, які стимулюють зростання корисної мікрофлори кишківника.

 

Магазин органічної, натуральної, екологічно чистої продукції з доставкою у Хмельницькому.

Магазин органической, натуральной, экологически чистой продукции с доставкой по г. Хмельницкий.