096 430-58-18
097 474-23-74

Кошик замовлень: поки порожній.

В списку поки нічого немає.

Додавайте сюди товари, натискаючи в переліку кнопку зі значком

Бринза смакує по-домашньому

Найкращу за якістю бринзу одержують, змішуючи овече й козине молоко, а ще смачнішу - із самого лише козячого. Для виготовлення бринзи використовують молоко чисте, без осаду, сторонніх присмаків і запахів.

Зазвичай чисте проціджене козине молоко заливають у посудину з нержавіючих матеріалів чи емальовану, і перевіряють його температуру, яка теплої пори року має складати 30 градусів, а холодної - 32 градуси. Після цього до молока додають сичужну закваску з розрахунку 0,5-1 мілілітр на один літр молока й перемішують протягом 1-2 хвилин. Згусток одержують через 30-45 хвилин.

Далі на вимитому столі встановлюють рамку з бортами заввишки 15-20 сантиметрів. Стіл застеляють чистою тонкою политниною, згусток у вигляді пластини завтовшки 2-3 сантиметри розрізають ножем - спочатку вздовж, а потім упоперек - на невеличкі квадратні шматочки. Тканину стягують, зв'язуючи кінці, кладуть зверху дерев'яний щит із вантажем 0,5-1 кілограм на один кілограм сирної маси. Для стікання сироватки сирну масу витримують під пресом протягом години. Після цього тканину розв'язують, краї сирної маси обрізують смужками 2-3 сантиметри, надаючи їй прямокутної форми. Обрізки підбирають і розподіляють по поверхні пласта, а тканину знову згортають конвертом, притискують масу щитом, збільшуючи вантаж до двох кілограмів на один кілограм сиру. Коли витікання сироватки припиниться, бринза буде готова для засолювання.

Після відпресування сирний пласт розрізають у поздовжньому й поперечному напрямках (10x10 сантиметрів). Солять бринзу спочатку в коритах або чанах, заповнюючи їх солоною сироваткою і 17-18-процентним розсолом кухонної солі так, щоб шматки бринзи були вкриті рідиною. На верхній шар насипають 0,5-1-сантиметровий шар солі. У такому стані бринзу залишають на 15-16 годин. Після цього вона готова до вживання та нетривалого зберігання.

Якщо треба, щоб бринза була придатною для тривалого зберігання, її шматки виймають із розсолу, солять у спеціальних ящиках і витримують протягом доби, потім щільно вкладають у діжки й заливають 19-20-процентним розчином кухонної солі. Зберігають бринзу у приміщеннях чи льохах при температурі 10-12 градусів.

 

 

 

Магазин органічних, натуральних, екологічно чистих продуктів та товарів у Хмельницькому з доставкою замовлень.
Магазин органических, натуральных, экологически чистых продуктов и товаров в Хмельницке с доскавкой заказов.