096 430-58-18
097 474-23-74

Кошик замовлень: поки порожній.

В списку поки нічого немає.

Додавайте сюди товари, натискаючи в переліку кнопку зі значком

Рецепти

Бринза, запечена у фользі

Продукти: 800 г бринзи, 8 помідорів, 4 цибулини, 4 ст. ложки оливкової олії, 200 г маслин без кісточок, петрушка, базилік, сіль і перець на смак.
Готуємо: бринзу нарізаємо на 8 шматків (приблизно по 100 г кожен), завтовшки 1-1,5 см. Кожен шматочок викладаємо на листок кулінарної фольги, солимо, перчимо і збризкуэмо оливковою олією. Поряд на фольгу кладемо кружальця помідора і цибулі, зелень і маслини. Овочі теж збризкуємо олією. Загортаємо пакетики і випікаємо у духовці при 200 градусах 25 хв. На стіл подавайте з накраяним  пшеничним хлібом.

Трьохшарова бринза
Продукти: 750 г бринзи, 4 помідори, 3 стебла порею, зелень петрушки, листя зеленого салату, перець мелений і сіль – на смак.
Готуємо: бринзу нарізати скибочками товщиною приблизно 1 см. Порізати білу частину порею і пару хвилин прокип'ятити в підсоленій воді. З помідорів зняти шкірку, видалити насіння і нарізати кружальцями. У форму покласти половину бринзи, шарами – цибулю, рубану зелень, помідори. Посолити. Зверху накрити бринзою, загорнути в пергамент і покласти під гніт години на 6. Готову страву порізати упоперек і поперчити.

Бринза по-Шопськи
Продукти: 600 г бринзи, 4 помідори, 4 ст. л. вершкового масла, 4 яйця, 4 перці чілі,
перець мелений.
Готуємо: покласти бринзу в миску, залити холодною водою і відкласти на 12 годин знесолитися. Змастити вершковим маслом 4 глиняних горщика, порізати 2 помідора скибочками і покласти на дно посудини. Додати подрібнену бринзу, зробити в середині «колодязь» і вибити яйце. Розкласти навколо нього решту скибочок томатів і закрити горщики кришками. Поставити горщики в холодну духовку, а потім включити її на 200 градусів. Запікати близько 20 хвилин. Подавати на стіл, додавши перчину чілі, посипати червоним перцем. Страву можна запікати і в мікрохвильовій печі: 3 хвилини під кришкою при потужності 700 W.

Пиріг з кабачками і бринзою
Продукти:  пачка готового листкового тесту, 100 – 150 г маргарину, 4 кабачки, 4 яйця, 100 мл молока, 300 г бринзи, 2 скибки черствого хліба, 5 – 6 гілочок петрушки, 4 – 5 гілочок кропу, 2 – 3 столові ложки олії, сіль на смак.
Готуємо: кабачки вимити, натерти на терці і перекласти в друшляк, відкинути на 30 хвилин. Яйця і молоко збити, додати подрібнену бринзу і заздалегідь запечені на  сухій сковорідці крихти хліба. Посипати дрібно нарізаними петрушкою і кропом та ретельно розмішати.
Кабачки обсмажити протягом 1 – 2 хвилин в олії, потім дати охолонути і змішати з яєчною начинкою.
Маргарин розтопити і змастити деко. Покласти на нього  3 шари тіста так, щоб покрити не лише дно, але і стінки, потім змастити все маргарином. Викладати шари таким же чином доки не залишиться половина тіста. Начинку розрівняти рівномірним шаром і покрити її рештою листів тісті, перемазуючи їх маргарином.
Гострим ножем зробити надрізи на поверхні пирога і заповнити їх шматочками маргарину. Пекти до золотисто-коричневого кольору в заздалегідь розігрітій духовці при температурі  180 градусів. Вийняти з духовки, оросити  скориночку холодною водою, щоб вона трохи розм'якнула, і обернути форму шматком тканини. Через 10 хвилин можна подавати до столу.

Бринза в клярі
Продукти: бринза 700 г,  яйця 2 шт., борошно 2 ст. л. без верху, олія.
Готуємо: бринзу нарізати шматочками завтовшки 1 см. Яйця збити разом з борошном, додати 2 столові ложки води. Кожен шматочок бринзи умочити в тісто і обсмажити на олії до золотистого кольору.
 

Бринза в пивному клярі
Продукти: бринза 350 г, соєвий соус 50 мл,  борошно 2 ст. л., яйце, олія 3-4 ст. л., склянка пива.
Готуємо: нарізаємо бринзу невеликими кубиками, кладемо в середній посуд і зверху поливаємо соєвим соусом. Акуратно перемішуємо. Залишаємо просочитися соусом на 10-15 хвилин.
У глибокий посуд розбиваємо яйце, трохи збиваємо і доливаємо пиво. Помалу додаємо борошна, постійно помішуючи. Для смажіння використовуємо сотейник. Розігріваємо олію, дістаємо кубики бринзи з соусу, обмочуємо  в клярі і підсмажуємо до золотистої скориночки.

Бринза, запечена з овочами
Продукти: 100 г бринзи, 1 помідор, 20 г вершкового масла, 2 яйця,  1/2 солодкого болгарського перцю, базилік, селера — сушені,
петрушка, кріп свіжі, сіль.
Готуємо: на дно кокотниць (горщечків) викласти по одному шматочку вершкового масла. Помідор нарізаємо маленькими кубиками. З половинки перцю вирізаємо ножем або виїмкою для печива 4 сердечка, залишки дрібно січемо і змішуємо з помідорами.
Шматок бринзи ділимо навпіл і викладаємо на дно кокотниць (горщечків). Накриваємо сумішшю помідорів і перцю та вливаємо по яйцю. Зверху посипаємо сухими травами і крихтами бринзи. На них викладаємо по 2 сердечка з перцю і прикрашаємо свіжою зеленню.
За бажання, шари можна почати з помідорних кубиків, потім бринза, знову помідори, яйце, трави, посипання бринзою і перцем. Так - теж дуже смачно.
Помістити кокотниці (горщечки) у духовку, довести до температури 200 градусів, запікати протягом декількох хвилин, до моменту, коли бринза розплавиться і з'явиться характерний запах готової страви.
Подаємо гарячим.
Страва виходить дуже ефектною, яскравою, з несподіваним смаком. Яйце пом'якшує гостроту бринзи і об'єднує страву в дуже смачну запіканку.

Бутерброд з бринзою і редисом
Продукти: хліб пшеничний – 100 г, бринза – 50 г, масло вершкове – 10 г, редиска - 20 г, цибуля ріпчаста – 10 г, маслини – 5 г, перець мелений червоний.
Готуємо: бринзу протерти через сито, додати перець, олію, натерту цибулю і дрібно нарізаний редис. Отриманою сумішшю намастити скибочки хліба, прикрасити маслинами і шматочками редиски.

Приємного Вам апетиту!